Volem un Futur Net: El Consell reconeix que s’ha expedientat quatre vegades a l’empresa de la incineradora de l’Alcora

sábado, 29 de octubre de 2011

El Consell reconeix que s’ha expedientat quatre vegades a l’empresa de la incineradora de l’Alcora

Compromís-EQUO afirma que el problema no és si l’empresa té tots els permisos en regla, sinó que cal canviar la legislació autonòmica per rebutjar la incineració.

La llarga bateria de preguntes parlamentàries formulades al Consell per la diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, arran el projecte d’incineradora de l’Alcora, ha estat respost per la Consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig, en una sola resposta, on reitera el posicionament de la Conselleria de no varia la seua política de permissivitat respecte a les incineradores, al·legant a la legalitat d’elles.

La dada a destacar, és que recioneix que la Conselleria ha incoat quatre expedients sancionadors a l’empresa Reyval Ambient, els dos primers es van respondre a l’any 2010 i van comportar cadascun 50.000 eruos i l’obligació de restaurar. El 15 de juny de 2011 s’ha incoat dos expedients més,encara que un d’estos s’ha suapés per les diligències pensar resitat de la remisió de les actuacions a la Fiscalia i a la Policia Autonòmica.

Per als ecosocialistes, la gravetat de l’assumpte té dos vessants, un d’ells l’historial delictiu de l’empresa, amb fins quatre expedients sancionadors oberts per la mateixa Conselleria que li dóna autorització a l’activitat d’incinerar, i l’altra, que no hi haja una politica per declarar al territori valencià lliure d’incineradores “mentre la Conselleria no s’opese a la incineració de residus com a sistema de tractament,òbviament, si una empresa compleix els passos legals que se li imposen, no té més remei que donar-li els permisos;cal per tant, canviar les regles del joc i que no es puga crear cap incineradora. I en en el cas concret de Reyval, vist el seu historial, és cautela a l’hora de permetre-li actuar”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario